Hypnotherapeut Amersfoort: Theo van Kalleveen

Ik ben Theo en ik sta voor vrijheid, inspiratie, enthousiasme, verbinding en plezier. Hieronder lees je mijn verhaal.

Jeugd
Ik ben in 1984 in Amersfoort geboren. Opgroeien deed ik in Achterveld. Hier, in het groen, beleefde ik mijn grote kleine-kind avonturen; hutten bouwen, verstoppertje spelen, voetballen. Alle simpele dingen die een jeugd bijzonder maken. In deze beschermde en vertrouwde omgeving heb ik mij de eerste jaren van mijn leven altijd veilig en vrij gevoeld.

In de puberteit kreeg ik voor het eerst te maken met onzekere gevoelens. “Ben ik wel goed genoeg?” ging het geregeld door mijn hoofd. Hierdoor ging het onbevangene er vanaf en het maakte dat ik mij vaak verkrampt en verlegen voelde. Opvallen was het laatste waar ik toen behoefte aan had.

Sociale fobie
Naarmate ik ouder werd, werd dit er niet beter op. Tegen het einde van mijn tienerjaren begon ik dit als erg problematisch te ervaren. In die tijd stokte mijn adem tijdens sociale situaties met vreemden vaak zomaar vanuit het niets ineens in mijn keel. Ik kwam dan niet meer uit mijn woorden en begon enorm te blozen en te zweten. Wat niet hielp, is dat ik me hier ook ontzettend voor schaamde. “Wat is er mis met mij?” Ik voelde me compleet weerloos en deed er alles aan om de situaties waarin dit gedrag zich voordeed te vermijden. Ik trok me terug en hiermee beknotte ik mezelf enorm.

Het is in die tijd nooit in me opgekomen om hier hulp voor te zoeken. Ik buffelde gewoon door en hoopte maar dat het op een goeie dag vanzelf over zou zijn. Maar achteraf gezien besef ik me dat ik een sociale fobie had (of, zoals ik nu graag zeg, “een sociale fobie deed”), die met één sessie hypnotherapie al had kunnen worden opgelost.

Theo van Kalleveen van Kalleveen Hypnose Hypnotherapie Amersfoort

Wegwezen
Hypnotherapeut Amersfoort Theo van Kalleveen zeist amsterdam hilversum harderwijkDestijds koos ik voor een andere oplossing; reizen. Tussen mijn 23ste en mijn 30ste heb ik veel van de wereld mogen zien en drie lange reizen gemaakt. Op de foto hiernaast sta ik bijvoorbeeld voor de ‘verboden stad’ in Beijing. Beijing was één van de vele stops tijdens mijn fietsreis van Achterveld naar Bali die ik in 2013/2014 heb gemaakt.

De avonturen van deze reis heb ik verwerkt in een boekje en is te koop via onderstaande link:

Over de wereld van A naar B, Theo van Kalleveen | 9789462544062 | Boeken | bol

Voor dat ik per fiets de wereld over ging, heb ik ook een lange rugzakreis door Australië en Zuidoost-Azië en nog een fietsreis door Amerika gemaakt. Ik heb erg genoten van deze reizen en ben hier erg dankbaar voor. Ook hebben deze reizen er destijds voor gezorgd dat ik mij al een stuk vrijer ging voelen in sociale situaties.

Hoewel deze reizen mijn waarden ‘vrijheid en avontuur’ vervulden, weet ik nu ook dat deze onbewust gemotiveerd werden door een vlucht. Een vlucht weg van mezelf vooral. Maar hoe langer ik op reis was en hoe verder ik weg ging, des te meer ik mij besefte dat ik mezelf altijd meeneem. Dus ook mijn angsten, fobieën en beperkende overtuigingen.

‘Je kunt niet ontsnappen aan jezelf. Je kunt het wel oplossen in jezelf.’

Nadat ik mijn reistassen inmiddels al een zo’n vijf jaar aan de wilgen had hangen, werd ik mij bewust dat ik weer het gevoel had vast te lopen in mijn leven. Opnieuw gaan reizen was dit keer geen optie voor mij en besloot ik op zoek te gaan naar een andere oplossing.

Transformatie
Via diverse coaching programma’s waar ik al veel in leerde (vooral over mezelf) kwam ik uiteindelijk in aanraking met NLP en hypnotherapie. Dit heeft mij de tools en technieken gegeven om mezelf en anderen snel, effectief en blijvend te transformeren. Van een sociale fobie is bij mij geen sprake meer. Maar ook ben ik met één sessie van mijn hoogtevrees afgekomen. En ervaar ik meer algehele rust. Vanzelfsprekend ben ik hier enorm enthousiast over.

Ervaringen met Hypnotherapeut Amersfoort Theo

Hele fijne ervaring gehad bij Theo. Ik kwam met iets waar ik vanuit oude patronen tegen aan liep en hij is daar heel mooi mee aan de slag gegaan. Ik voel me beter heb veel meer rust in het vinden en ervaren van een balans rondom wat vroeger een probleem was. Zeker aan te raden om bij Theo een sessie te boeken worth it
Jennifer Wijngaard
Theo is een toegankelijke rustige hypnotherapeut die met veel passie voor z’n vak mij heeft geholpen om dingen op onbewust diep niveau naar boven te trekken en aan te pakken. Hoewel ik wat sceptisch was, wist Theo hier goed mee om te gaan, stelde hij mij op mijn gemak en heb ik versteld gestaan van het hypnose effect. Een diepe ‘slaap’ en toch ben je er nog bij. Het effect van de behandeling werkt nog een tijd door en heeft mij in het alledaagse leven wat meer ruimte gegeven.
Hilde Bakker

Hoe effectief is Hypnose?
Hypnotherapie Amersfoort

 

Hypnose

93% succes na 6 sessies

Cognitieve gedragstherapie

72% succes na 22 sessies

Psychoanalyse

38% succes na 600 sessies

Waar kan hypnose bij helpen?

Lichamelijke klachten

Bij hypnotherapie bij lichamelijke klachten benaderen we jouw probleem van binnen naar buiten. We gaan naar de kern van jouw probleem en realiseren daar de gewenste verandering. Daar waar deze het meest effectief en het meest voelbaar is.

Lees meer ...

Emotionele klachten

Bij hypnotherapie bij emotionele klachten gaan we terug naar de oorzaak om daar het gevoel te veranderen. Hiermee gaan we naar de kern van jouw probleem en realiseren daar de gewenste verandering. Daar waar deze het meest effectief en het meest voelbaar is.

Lees meer ...

Gedragsveranderingen

Bij hypnotherapie bij gedragsverandering gaan we terug naar het moment dat dit gedrag is ontstaan om daar nieuwe manieren te leren. Hiermee gaan we naar de kern van jouw probleem en realiseren daar de gewenste verandering. Daar waar deze het meest effectief en het meest voelbaar is.

Lees meer ...