Hypnotherapie Amersfoort en omgeving

Je wilt nu eindelijk eens echt die blijvende verandering realiseren! Je bent je bewust van een probleem waar je telkens weer tegenaan loopt. Je bent je er inmiddels ook van bewust dat jij de enige bent die invloed heeft op dit probleem. Maar hoe hard je het ook probeert; het lukt je maar niet om de gewenste verandering op wilskracht te realiseren.

Is dit herkenbaar voor jou?

- Je hebt last van een lichamelijke kwaal waar je graag vanaf zou willen.
- Je hebt niet de energie om die dingen te doen die je graag zou willen doen.
- Je hebt een gewoonte of een verslaving waar je maar niet mee op kunt houden.
- Je vertoont gedrag waarmee je jezelf in de weg zit.
- Je hebt last van bepaalde gedachten.
- Je hebt last van bepaalde gevoelens en emoties.
- Je hebt last van een trauma.
- Met wilskracht of rationeel denken krijg je het niet opgelost.
- Je bent vastbesloten om de gewenst verandering te realiseren.
- Je staat open voor een nieuwe benadering.

Jouw probleem zorgt ervoor dat je niet optimaal van je leven kunt genieten. Dat je niet optimaal kunt genieten. Dit zorgt voor frustratie, spijt en verdriet. Je baalt hier ontzettend van. Maar hoe hard je het ook probeert, het is je ondanks al je pogingen tot nog toe niet gelukt om de gewenste verandering te realiseren. Je wordt er moedeloos van en je voelt je verslagen. Verslagen door wat lijkt op overmacht.

Het is tijd voor een definitieve oplossing met Van Kalleveen Hypnotherapie Amersfoort!

Hoe effectief is Hypnose?
Hypnotherapie Amersfoort

 

Hypnose

93% succes na 6 sessies

Cognitieve gedragstherapie

72% succes na 22 sessies

Psychoanalyse

38% succes na 600 sessies

Hoe helpt hypnotherapie jou om te veranderen in lichaam, gedrag, overtuigingen en emoties?

Bij hypnotherapie maak ik gebruik van hypnose om je breinactiviteit te verlagen. Je komt dan in een lichte trance en een diepe staat van ontspanning. Deze diepe staat van ontspanning maakt het mogelijk om direct met je onbewuste te communiceren.

Het is in jouw onbewuste dat 95 – 98% van wie jij bent ligt opgeslagen. We kunnen dan ook direct naar de kern van jouw probleem en deze hier oplossen en veranderen.

Wat is het resultaat van de sessie hypnotherapie?

Bij hypnotherapie wordt jouw probleem op de diepst mogelijke laag opgelost. Hiermee verandert als het ware je programmering. Je zal daarom direct blijvende verandering in je leven ervaren. Je zal merken dat het vanaf nu in ieder facet van je leven gewoon makkelijker en makkelijker gaat. Dat jij de dingen anders doet dan jij voorheen deed. Dat je dingen gaat zeggen die je voorheen nooit had gezegd.

Kortom: dat jij zonder dat jij krampachtig vast moet houden, toch de touwtjes van jouw leven stevig in handen hebt. En dat geeft een heerlijk gevoel van vrijheid en ongekende mogelijkheden.

Waar kan Van Kalleveen hypnotherapie Amersfoort bij helpen?

Lichamelijke klachten

Bij hypnotherapie bij lichamelijke klachten benaderen we jouw probleem van binnen naar buiten. We gaan naar de kern van jouw probleem en realiseren daar de gewenste verandering. Daar waar deze het meest effectief en het meest voelbaar is.

Lees meer ...

Gedragsveranderingen

Bij hypnotherapie bij gedragsverandering gaan we terug naar het moment dat dit gedrag is ontstaan om daar nieuwe manieren te leren. Hiermee gaan we naar de kern van jouw probleem en realiseren daar de gewenste verandering. Daar waar deze het meest effectief en het meest voelbaar is.

Lees meer ...

Emotionele klachten

Bij hypnotherapie bij emotionele klachten gaan we terug naar de oorzaak om daar het gevoel te veranderen. Hiermee gaan we naar de kern van jouw probleem en realiseren daar de gewenste verandering. Daar waar deze het meest effectief en het meest voelbaar is.

Lees meer ...

Wat is Hypnose?

Hypnose is een natuurlijke staat van ontspanning en focus die je in het dagelijks leven al duizenden keren hebt ervaren.

Bijvoorbeeld wanneer je helemaal opgaat in een spannend boek of spannende film. Of wanneer je diep in gedachten tijden het autorijden ineens beseft dat je al een stuk verder bent.

Dit zijn allemaal vormen van spontane hypnose.

Hoe werkt hypnotherapie

Bij hypnotherapie breng ik je in een diepe staat van ontspanning door middel van hypnose. In deze ontspannen toestand kom je in een lichte trance. Dit stelt ons in staat om rechtstreeks met je onbewuste te communiceren.

In deze staat kun je je gemakkelijk concentreren op één specifiek doel. Hierdoor ben je gevoeliger voor mijn suggesties. Ik gebruik mijn taalgebruik tijdens de sessie om een brug te slaan tussen je bewuste en onbewuste geest. Dit omzeilt je kritische denken en stelt ons in staat om problemen bij de kern aan te pakken. Ik pas verschillende technieken toe, afhankelijk van hoe en wanneer het probleem is ontstaan.

Belangrijk om te weten is dat, zelfs in deze diepe staat van ontspanning, je altijd bewust blijft van het hier-en-nu. Je zult nooit gedwongen worden om iets te zeggen of te doen wat tegen je eigen wil ingaat. In feite, als iets indruist tegen je morele principes, zul je onmiddellijk uit de hypnose ontwaken.

Hypnotherapie is gericht op het effectief werken aan datgene wat je wel wilt bereiken.

De Rol van ons onderbewuste

Laten we dieper ingaan op het onbewuste brein, dat eigenlijk jouw persoonlijke supercomputer is. Wetenschappers beweren dat het onbewuste brein tot wel 200.000 keer sneller is in het verwerken van informatie dan ons bewuste brein. Dit onbewuste deel stuurt naar schatting tot wel 95% van ons gedrag, en dit gebeurt zonder dat we er bewust over nadenken.

Onze overlevingsstrategieën zijn ook opgeslagen in het onbewuste. Elke emotie die we voelen en elke handeling die we verrichten, zijn het resultaat van strategieën die zich in ons onbewuste afspelen. Veel van deze strategieën ontstaan in de eerste zeven jaar van ons leven. Ze worden gedreven door waarden zoals veiligheid, verbinding, of vrijheid.

Naarmate we ouder worden, kunnen onze waarden veranderen. Wanneer een strategie niet langer overeenkomt met onze nieuwe waarden, ervaren we deze als een probleem.

Hypnose geeft directe toegang tot je onbewuste. Hiermee kun je de kern van de strategie die je als een probleem ervaart, identificeren en daar herprogrammeren, zodat deze in lijn is met je nieuwe waarden. Omdat het onbewuste zo krachtig is, zal je gedrag en emoties onmiddellijk veranderen.

Wil je meer leren over ons onbewuste? Klik dan op de video.

Ervaringen Hypnotherapie Amersfoort

Theo is een toegankelijke rustige hypnotherapeut die met veel passie voor z’n vak mij heeft geholpen om dingen op onbewust diep niveau naar boven te trekken en aan te pakken. Hoewel ik wat sceptisch was, wist Theo hier goed mee om te gaan, stelde hij mij op mijn gemak en heb ik versteld gestaan van het hypnotisch effect. Een diepe ‘slaap’ en toch ben je er nog bij. Het effect van de behandeling werkt nog een tijd door en heeft mij in het alledaagse leven wat meer ruimte gegeven.
Hilde Bakker
Ik heb samengewerkt met Theo en kan hem aan iedereen aanbevelen! Hij heeft veel kennis op het gebied van o.a. pijnbestrijding, NLP en hypnose. Hij kan zeer goed omgaan met serieuze onderwerpen, maar weet gelukkig ook veel humor toe te passen in zijn sessies wanneer nodig. Een zeer professionele, bevlogen therapeut.
Bart van Tienhoven
Hypnose bij lichamelijke klachten Van Kalleveen Hypnotherapie Amersfoort

Van Kalleveen Hypnotherapie Amersfoort

Mijn naam is Theo van Kalleveen en al vanaf jongs af aan ben ik geïnteresseerd in mensen. Ik geniet ervan nieuwe mensen te leren kennen en om te verbinden. Dit was één van de redenen achter mijn wereldfietsreis en is één van de redenen waarom ik mijn hypnotherapie praktijk gestart ben.

Ik wil graag een bijdrage leveren in het welbevinden van anderen zodat zij de wereld en het leven als nog prettiger ervaren. Door eigen ervaring weet ik dat hypnotherapie hier een groot verschil in kan maken. Hypnotherapie is lekker to the point en praktisch. Daar hou ik van; snelle resultaten. Tijdens de sessies hypnotherapie maak ik graag gebruik van mijn gevoel voor humor. Want je weet; wanneer je kunt lachen om je probleem, is het eigenlijk geen probleem meer.

Mijn opleidingen heb ik gevolgd bij Hypnose Instituut Nederland (de grootste opleider van hypnotherapeuten in Europa). Verder ben aangesloten bij bestetherapeut.nl en werk ik samen met Yogastudio Bindi in Amersfoort.