Hypnose bij grenzen stellen

Je wilt niet langer over je heen laten lopen en je grenzen duidelijk aangeven?

Je baas vraagt je om over te werken en, hoewel het eigenlijk helemaal niet goed uitkomt, zeg je toch toe. Of; je partner vertoont gedrag dat je niet prettig vindt. In plaats van dit uit te spreken, accepteer je dit van hem of haar en pas je je aan de situatie aan. Dit roept vervolgens allerlei negatieve emoties op over jezelf en anderen.

Is dit herkenbaar voor jou?

- Je hebt moeit met het aangeven van je grenzen en laat gemakkelijk over je heen lopen.
- Je bent overgevoelig voor kritiek.
- Je laat je imponeren door dominante mensen en voelt je verbaal niet opgewassen tegen mensen die je overschreeuwen.
- Je voelt je onvoldoende weerbaar.
- Je bent (te) weinig assertief.
- Je bent vaak te lief, aardig, loyaal, sociaal, behulpzaam of meegaand.
- Je bent vaak op de ander gericht waardoor je jezelf vergeet.

Telkens wanneer dit gebeurt, maak je jezelf verwijten. Dit zorgt ervoor dat je je schaamt en dat je zelfvertrouwen minder wordt. Ook krijg je een negatievere mening van de mensen om je heen. Je ervaart ze als bedreigend.

Het is tijd voor een definitieve oplossing!

Grenzen stellen met Hypnose:

Hoe het werkt!

Voor het aangeven van grenzen is het nodig dat je assertief bent. Wanneer je assertief bent, ben je in staat om goed voor jezelf op te komen, je grenzen aan te geven en duidelijk je mening en behoeften naar anderen uit te spreken. Hypnotherapie kan je helpen je assertiviteit te vergroten door te werken aan de volgende factoren:

- Je zelfvertrouwen.
- Hoe positief jij je voelt.
- Hoe zelfverzekerd jij je voelt.
- Hoe stevig jij in je schoenen staat.
- Hoe vastbesloten jij bent om je doelen te behalen.

Ook is het goed om te beseffen dat jouw gedrag (het niet aangeven van je grenzen) voortkomt uit een overtuiging die je hebt. Met hypnose kun je die overtuiging achterhalen en veranderen. Dit doen we met een regressie.

Hierbij gaan we terug naar het eerste moment waarop het probleem ontstond. Vaak is dit al in de eerste zeven jaar van je leven geweest. Vervolgens help ik je om dit moment opnieuw te interpreteren waardoor je belemmerende overtuiging die verantwoordelijk is voor jouw ongewenste gedrag veranderd wordt. Zodra je een andere overtuiging hebt, zal ook je gedrag veranderen.

Wat kost een sessie hypnose voor grenzen stellen?

Voor de hypnotherapiesessies heb je de volgende opties:

- op een mooie locatie vlak bij het centrum van Amersfoort
- bij je thuis
- online

Zowel live als online hebben zich effectief bewezen. Kies dus zelf wat je voorkeur heeft!

Eenmalig consult
€ 195
  • 1 hypnotherapiesessie
Maak een afspraak
Pakket van 3 consulten
€ 550
  • 3 x hypnotherapiesessie
Maak een afspraak

Wat is Hypnose?

Hypnose is een natuurlijke staat van ontspanning en focus die je in het dagelijks leven al duizenden keren hebt ervaren.

Bijvoorbeeld wanneer je helemaal opgaat in een spannend boek of spannende film. Of wanneer je diep in gedachten tijden het autorijden ineens beseft dat je al een stuk verder bent.

Dit zijn allemaal vormen van spontane hypnose.

Wat is het resultaat na een traject hypnotherapie om grenzen te stellen?

Na de hypnotherapie en de hypnose heeft er een gedragsverandering bij je plaatsgevonden. Hierdoor ben je beter in staat om bij jezelf te blijven en je grenzen en behoeften uit te spreken. Dit zorgt natuurlijk voor een enorme boost van je zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde geeft. Hierdoor vind je het ook makkelijker en leuker om met andere mensen om te gaan. Zij kunnen je namelijk niet langer meer overrulen of overschreeuwen.

Ervaringen

Hele fijne ervaring gehad bij Theo. Ik kwam met iets waar ik vanuit oude patronen tegen aan liep en hij is daar heel mooi mee aan de slag gegaan. Ik voel me beter heb veel meer rust in het vinden en ervaren van een balans rondom wat vroeger een probleem was. Zeker aan te raden om bij Theo een sessie te boeken worth it
Jennifer Wijngaard
Theo is een toegankelijke rustige hypnotherapeut die met veel passie voor z’n vak mij heeft geholpen om dingen op onbewust diep niveau naar boven te trekken en aan te pakken. Hoewel ik wat sceptisch was, wist Theo hier goed mee om te gaan, stelde hij mij op mijn gemak en heb ik versteld gestaan van het hypnose effect. Een diepe ‘slaap’ en toch ben je er nog bij. Het effect van de behandeling werkt nog een tijd door en heeft mij in het alledaagse leven wat meer ruimte gegeven.
Hilde Bakker

Hoe effectief is Hypnose?
Hypnotherapie Amersfoort

 

Hypnose

93% succes na 6 sessies

Cognitieve gedragstherapie

72% succes na 22 sessies

Psychoanalyse

38% succes na 600 sessies

Allergieen hypnotherapie Amersfoort Utrecht Achterveld Zeist Hilversum

Theo van Kalleveen

Mijn naam is Theo van Kalleveen en al vanaf jongs af aan ben ik geïnteresseerd in mensen. Ik geniet ervan nieuwe mensen te leren kennen en om te verbinden. Dit was één van de redenen achter mijn wereldfietsreis en is één van de redenen waarom ik mijn hypnotherapie praktijk gestart ben.

Ik wil graag een bijdrage leveren in het welbevinden van anderen zodat zij de wereld en het leven als nog prettiger ervaren. Door eigen ervaring weet ik dat hypnotherapie hier een groot verschil in kan maken. Hypnotherapie is lekker to-the-point en praktisch. Daar hou ik van; snelle resultaten. Tijdens de sessies hypnotherapie maak ik graag gebruik van mijn gevoel voor humor. Want je weet; wanneer je kunt lachen om je probleem, is het eigenlijk geen probleem meer.

Mijn opleidingen heb ik gevolgd bij Hypnose Instituut Nederland (de grootste opleider van hypnotherapeuten in Europa). Verder ben aangesloten bij bestetherapeut.nl en werk ik samen met Yogastudio Bindi in Amersfoort