Hypnotherapie Angst en Fobie

Wil je nu eindelijk wel eens af van die vervelende angst of fobie?

Je hebt last van een angst of fobie die ervoor zorgt dat jij bepaalde situaties en activiteiten uit de weg gaat. Situaties die je eigenlijk best graag aan zou willen gaan.

Denk bijvoorbeeld aan die mooie vliegreis naar de zon. Maar ja, je vliegangst weerhoudt je ervan om het vliegtuig in te stappen. De gedachte alleen al maakt je angstig waardoor jij begint te zweten en draaierig wordt. Dit alleen al zorgt ervoor dat jij toch maar weer voor een andere vorm van transport kiest.

Is dit herkenbaar voor jou?

- Je gaat bepaalde situaties uit de weg vanwege jouw angst.
- Je vermijdt bepaalde activiteiten vanwege jouw angst.
- Hierdoor belemmerd jouw angst je in je vrijheid.
- Wat ervoor zorgt dat jouw angst je kwaliteit van leven beïnvloed.
- Bij gedachten over situaties en activiteiten die verband houden met jouw angst begin jij al te duizelen en te zweten.
- Rationeel weet je dat de angst irrationeel is, maar toch blijf je er last van houden.
- Je wilt je nu eindelijk weleens vrij breken van deze angst zodat jij voluit kunt gaan leven.

Een ander voorbeeld:

Die presentatie op het werk waar je huizenhoog tegenop ziet vanwege jouw spreekangst. Je slaapt er al dagen lang slecht van wat ervoor zorgt dat je je moe en afgemat voelt. Voor je omgeving is het ook niet fijn, je bent al dagenlang humeurig.

We spreken hier van een fobie. Een fobie is een oncontroleerbare en buitenproportioneel grote angst voor een bepaalde situatie of activiteit. Dit gaat vaak samen met heftige fysieke reacties.

Veel voorkomende fobieën zijn:

- Arachnofobie: angst voor spinnen en spinachtigen.
- Sociale fobie: straatvrees, pleinvrees, angst om vreemden aan te spreken.
- Aerofobie: angst voor frisse lucht, tocht, wind en angst om te vliegen.
- Agorafobie: hierbij worden mensen angstig als ze de omgeving niet goed kennen.
- Claustrofobie: angst voor kleine ruimtes of om opgesloten te worden.
- Acrofobie: hoogtevrees.
- Emetofobie: angst om over te geven/ braken.
- Carcinofobie: angst om kanker te krijgen.
- Brontofobie: angst voor onweer.
- Necrofobie: angst voor de dood.
- Angst voor de tandarts.
- Examenvrees.
- Faalangst.
- Angst om te presenteren.

Als jij lijdt aan één van deze angsten dan weet je ook dat je angst irrationeel is. Dat je waarschijnlijk eigenlijk niets kan gebeuren. Rationeel kan je het allemaal prima begrijpen en relativeren, maar toch; het lukt je maar niet om de angst van je af te schudden. Het blijft je achtervolgen en het blijft je belemmeren.

Laat mij jou begeleiden naar de bevrijding van jouw angst!

Hypnotherapie angst en fobie:

Hoe het werkt!

Op zich is angst best een goede emotie. Het is namelijk een beschermingsmechanisme. Het is een signaal dat je krijgt vanuit je onderbewuste dat ervoor zorgt dat jij bepaalde situaties of activiteiten uit de weg gaat.

De angst die je voelt wanneer je in een ver en vreemd land een slang tegen het lijf loopt weerhoudt je ervan om deze op te pakken. Hierdoor word je nu waarschijnlijk niet gebeten met dodelijke afloop.

Wist je trouwens dat de angst voor vallen en de angst voor slangen de enige aangeboren angsten zijn die wij als mens hebben? Dit zit diep in ons DNA verankerd. De rest is aangeleerd gedrag.

Verlos je angst met 1 hypnotherapiesessie.

Om verlost te worden van je angst is één sessie hypnotherapie al genoeg. Jouw angst is namelijk het resultaat van een gecompliceerd proces dat zich in jouw onbewuste brein afspeelt.

Doordat we jouw associatie met jouw angst tijdens de sessie hypnotherapie verandert hebben in een fijne associatie, ben jij los gekomen van die oude angstgevoelens waardoor deze niet langer meer ervaren worden.

Deze vorm van hypnotherapie wordt vaak als heel erg leuk ervaren. Tijdens de sessie hypnotherapie wordt er namelijk erg veel gebruik gemaakt van humor. We herschrijven de oude horrorfilm per slot van rekening niet voor niets tot een hilarische comedy.

Wat kost een sessie hypnotherapie angst en fobie

Voor de hypnotherapiesessies heb je de volgende opties:

- op een mooie locatie vlak bij het centrum van Amersfoort
- bij je thuis
- online

Zowel live als online hebben zich effectief bewezen. Kies dus zelf wat je voorkeur heeft!

Eenmalig consult
€ 195
  • 1 hypnotherapiesessie
Maak een afspraak
Pakket van 3 consulten
€ 550
  • 3 x hypnotherapiesessie
Maak een afspraak

Wat is Hypnose?

Hypnose is een natuurlijke staat van ontspanning en focus die je in het dagelijks leven al duizenden keren hebt ervaren.

Bijvoorbeeld wanneer je helemaal opgaat in een spannend boek of spannende film. Of wanneer je diep in gedachten tijden het autorijden ineens beseft dat je al een stuk verder bent.

Dit zijn allemaal vormen van spontane hypnose.

Wat is het resultaat na een traject hypnotherapie tegen angsten en fobieën?

Na de sessie hypnotherapie ben jij bevrijdt van je angst. Als het praktisch enigszins mogelijk is, gaan we dit direct testen. Bijvoorbeeld door er even een spinnetje bij te halen. Of dat ik je vraag om op een hoge ladder te gaan staan en naar beneden te kijken. Je zult verbluft zijn van het resultaat en hardop moeten lachen om dat oude gedrag van je. Dat gedrag waarvan je je nu eigenlijk al niet meer voor kunt stellen hoe het voelde.

Ervaringen

Hele fijne ervaring gehad bij Theo. Ik kwam met iets waar ik vanuit oude patronen tegen aan liep en hij is daar heel mooi mee aan de slag gegaan. Ik voel me beter heb veel meer rust in het vinden en ervaren van een balans rondom wat vroeger een probleem was. Zeker aan te raden om bij Theo een sessie te boeken worth it
Jennifer Wijngaard
Theo is een toegankelijke rustige hypnotherapeut die met veel passie voor z’n vak mij heeft geholpen om dingen op onbewust diep niveau naar boven te trekken en aan te pakken. Hoewel ik wat sceptisch was, wist Theo hier goed mee om te gaan, stelde hij mij op mijn gemak en heb ik versteld gestaan van het hypnose effect. Een diepe ‘slaap’ en toch ben je er nog bij. Het effect van de behandeling werkt nog een tijd door en heeft mij in het alledaagse leven wat meer ruimte gegeven.
Hilde Bakker

Hoe effectief is Hypnose?
Hypnotherapie Amersfoort

 

Hypnose

93% succes na 6 sessies

Cognitieve gedragstherapie

72% succes na 22 sessies

Psychoanalyse

38% succes na 600 sessies

Hypnotherapie angst en fobie amersfoort utrecht zeist amsterdam hilversum harderwijk

Theo van Kalleveen

Mijn naam is Theo van Kalleveen en al vanaf jongs af aan ben ik geïnteresseerd in mensen. Ik geniet ervan nieuwe mensen te leren kennen en om te verbinden. Dit was één van de redenen achter mijn wereldfietsreis en is één van de redenen waarom ik mijn hypnotherapie praktijk gestart ben.

Ik wil graag een bijdrage leveren in het welbevinden van anderen zodat zij de wereld en het leven als nog prettiger ervaren. Door eigen ervaring weet ik dat hypnotherapie hier een groot verschil in kan maken. Hypnotherapie is lekker to-the-point en praktisch. Daar hou ik van; snelle resultaten. Tijdens de sessies hypnotherapie maak ik graag gebruik van mijn gevoel voor humor. Want je weet; wanneer je kunt lachen om je probleem, is het eigenlijk geen probleem meer.

Mijn opleidingen heb ik gevolgd bij Hypnose Instituut Nederland (de grootste opleider van hypnotherapeuten in Europa). Verder ben aangesloten bij bestetherapeut.nl en werk ik samen met Yogastudio Bindi in Amersfoort.