Hypnosetherapie bij bloosangst

Wil je nu eindelijk wel eens af van die vervelende bloosangst?

Je hebt last van blozen of bloosangst. Vooral in een omgeving met andere mensen is de kans groter dat je gaat blozen. Helaas wordt de kans dat je gaat blozen juist groter als je bang bent om te gaan blozen. Niet echt een handige angst dus.

Jouw bloosangst zorgt ervoor zorgt dat jij bepaalde situaties en activiteiten uit de weg gaat. Je vindt het vervelend dat mensen kunnen zien wat er zich in jou afspeelt. Zoals bijvoorbeeld bij die keer dat je een presentatie hield en je hoofd zo rood werd als een tomaat. Hier schaamde je je toen erg voor.

Is dit herkenbaar voor jou?

- Je gaat bepaalde situaties uit de weg vanwege jouw bloosangst.
- Je vermijdt bepaalde activiteiten vanwege jouw bloosangst.
- Hierdoor belemmerd jouw bloosangst je in je vrijheid.
- Wat ervoor zorgt dat jouw angst je kwaliteit van leven beïnvloed.
- Als je denkt aan blozen, begint het je al te duizelen.
- Rationeel weet je dat de bloosangst irrationeel is, maar toch blijf je er last van houden.
- Je wilt je nu eindelijk weleens vrij breken van deze bloosangst zodat jij voluit kunt gaan leven.

Het leuke aan blozen is, is dat het ook een activiteit van je lichaam is die ervoor zorgt dat je wegkomt met het maken van een sociale misser. Als je dus een foutje maakt, zoals het maken van een slechte grap, of je doet iets anders wat “niet hoort”, maar je bloost, dan zorgt dit ervoor dat de mensen in je omgeving je die fout sneller vergeven. Mensen vinden je dan nog steeds aardig, ondanks dat je misschien iets hebt gedaan wat niet slim was.

Als je een fout maakt, maar je bloost niet, dan kunnen de sociale gevolgen zelfs erger zijn, omdat je dan niet “vergeven” wordt. Je geeft dan namelijk geen signaal dat je stiekem wel weet dat je iets verkeerd doet.

Je bloost als je je bewust wordt van dat je iets doet wat bij de ander verkeerd kan overkomen. Vooral als die band met de ander belangrijk voor je is, maakt dit de kans groter dat je gaat blozen.

Eigenlijk wil je vluchten, maar dat zou slechtere sociale gevolgen hebben dan blijven staan. Dus blijf je maar staan en dan laat het blozen zien dat je je bewust bent van je sociale fout.

Toch kan blozen en bloosangst je flink in de weg zitten. De meeste mensen die last hebben van bloosangst hebben namelijk last van een sociale angst. De angst dat hun angst zichtbaar is voor de omgeving. Een fobie is een oncontroleerbare en buitenproportioneel grote angst voor een bepaalde situatie of activiteit. Dit gaat vaak samen met heftige fysieke reacties; zoals blozen.

Laat mij jou begeleiden naar de bevrijding van jouw bloosangst!

Hypnose bij bloosangst:

Hoe het werkt!

Om verlost te worden van je bloosangst is één sessie hypnotherapie al genoeg. Jouw angst is namelijk het resultaat van een gecompliceerd proces dat zich in jouw onbewuste brein afspeelt.

Doordat we jouw associatie met je bloosangst tijdens de sessie hypnotherapie verandert hebben in een fijne associatie, ben jij los gekomen van die oude angstgevoelens waardoor deze niet langer meer ervaren worden.

Deze vorm van hypnotherapie wordt vaak als heel erg leuk ervaren. Tijdens de sessie hypnotherapie wordt er namelijk erg veel gebruik gemaakt van humor. We herschrijven de oude horrorfilm per slot van rekening niet voor niets tot een hilarische comedy.

Wat kost een sessie hypnose bij bloosangst?

Voor de hypnotherapiesessies heb je de volgende opties:

- op een mooie locatie vlak bij het centrum van Amersfoort
- bij je thuis
- online

Zowel live als online hebben zich effectief bewezen. Kies dus zelf wat je voorkeur heeft!

Eenmalig consult
€ 195
  • 1 hypnotherapiesessie
Maak een afspraak
Pakket van 3 consulten
€ 550
  • 3 x hypnotherapiesessie
Maak een afspraak

Wat is Hypnose?

Hypnose is een natuurlijke staat van ontspanning en focus die je in het dagelijks leven al duizenden keren hebt ervaren.

Bijvoorbeeld wanneer je helemaal opgaat in een spannend boek of spannende film. Of wanneer je diep in gedachten tijden het autorijden ineens beseft dat je al een stuk verder bent.

Dit zijn allemaal vormen van spontane hypnose.

Wat is het resultaat na een hypnotherapie behandeling bij bloosangst?

Na de sessie hypnotherapie ben jij bevrijdt van je bloosangst. Hierdoor zal jij minder snel blozen en meer rust ervaren. Hierdoor ben je in staat om ook de voor jou als meer ongemakkelijk ervaren situaties aan te gaan. Je comfortzone is groter geworden. Je zult meer rust en zelfvertrouwen ervaren.

Ervaringen

Hele fijne ervaring gehad bij Theo. Ik kwam met iets waar ik vanuit oude patronen tegen aan liep en hij is daar heel mooi mee aan de slag gegaan. Ik voel me beter heb veel meer rust in het vinden en ervaren van een balans rondom wat vroeger een probleem was. Zeker aan te raden om bij Theo een sessie te boeken worth it
Jennifer Wijngaard
Theo is een toegankelijke rustige hypnotherapeut die met veel passie voor z’n vak mij heeft geholpen om dingen op onbewust diep niveau naar boven te trekken en aan te pakken. Hoewel ik wat sceptisch was, wist Theo hier goed mee om te gaan, stelde hij mij op mijn gemak en heb ik versteld gestaan van het hypnose effect. Een diepe ‘slaap’ en toch ben je er nog bij. Het effect van de behandeling werkt nog een tijd door en heeft mij in het alledaagse leven wat meer ruimte gegeven.
Hilde Bakker

Hoe effectief is Hypnose?
Hypnotherapie Amersfoort

 

Hypnose

93% succes na 6 sessies

Cognitieve gedragstherapie

72% succes na 22 sessies

Psychoanalyse

38% succes na 600 sessies

Bloosangst behandelen met-hypnotherapie-Amersfoort-Utrecht-Achterveld-Zeist-Hilversum

Theo van Kalleveen

Mijn naam is Theo van Kalleveen en al vanaf jongs af aan ben ik geïnteresseerd in mensen. Ik geniet ervan nieuwe mensen te leren kennen en om te verbinden. Dit was één van de redenen achter mijn wereldfietsreis en is één van de redenen waarom ik mijn hypnotherapie praktijk gestart ben.

Ik wil graag een bijdrage leveren in het welbevinden van anderen zodat zij de wereld en het leven als nog prettiger ervaren. Door eigen ervaring weet ik dat hypnotherapie hier een groot verschil in kan maken. Hypnotherapie is lekker to-the-point en praktisch. Daar hou ik van; snelle resultaten. Tijdens de sessies hypnotherapie maak ik graag gebruik van mijn gevoel voor humor. Want je weet; wanneer je kunt lachen om je probleem, is het eigenlijk geen probleem meer.

Mijn opleidingen heb ik gevolgd bij Hypnose Instituut Nederland (de grootste opleider van hypnotherapeuten in Europa). Verder ben aangesloten bij bestetherapeut.nl en werk ik samen met Yogastudio Bindi in Amersfoort