Hypnotherapie bij PTSS en Trauma

Telkens opnieuw beleef jij je traumatische ervaring. Telkens weer die flashbacks die voor je ogen flitsen. Telkens weer die nachtmerries.

Is dit herkenbaar voor jou?

- Jij hebt geregeld last van een flashback of nachtmerries waarbij je het trauma opnieuw beleefd.
- Je hebt ongewenste gedachten over het trauma.
- Je gaat situaties, plaatsen, personen of activiteiten die doen denken aan het trauma uit de weg.
- Je voelt je constant gespannen en alert.
- Je hebt last van stemmingswisselingen.
- Je voelt je vaak losgekoppeld van jezelf. Alsof je in een droomwereld leeft.
- Je hebt moeite je te concentreren en met het nemen van beslissingen.
- Je ervaart lichamelijke klachten als hoofdpijn, duizeligheid, maagproblemen, rillingen en borstpijnen.

In jouw dagelijkse leven wordt jouw trauma geregeld getriggerd door iets simpels als een geluid, een beeld of een geur. Soms lijkt hij echter ook uit het niets op te spelen. Het lijkt groter dan jou te zijn. Je lijdt onder je trauma en wilt er echt vanaf.

Het is tijd om je te definitief te bevrijden van je trauma!

Ontdek wat je met hypnotherapie bij PTSS en Trauma kan bereiken.

Hypnotherapie bij PTSS en Trauma:

Hoe het werkt!

Met behulp van hypnose gaan we tijdens de eerste sessie hypnotherapie terug in de tijd en zal ik door het stellen van vragen onderzoeken wat de precieze oorzaak van jouw trauma is. Gezamenlijk ontdekken we dan waar jouw problemen vandaan komen.

Met deze kennis stellen we een plan op waarmee we jouw trauma op gaan lossen. Dit plan is jouw persoonlijke plan en is helemaal aangepast aan jouw doel, wensen en behoeften. Dit plan is bovenal toegespitst op jouw traumaklachten.

In de opvolgende sessies werken we aan de hand van dit plan door middel van hypnose aan jouw verwerkingsproces. De negatieve trauma herinneringen worden dan als het ware overschreven in jouw onbewuste brein.

Dit maakt dat de lading van jouw trauma af gaat. Je zal dan ook geen last meer hebben van flashbacks of nachtmerries. Hierdoor ontstaat de rust en ruimte die jij nodig hebt om het trauma in alle rust verder te verwerken.

Wat kost een sessie hypnotherapie bij PTSS en Trauma?

Voor de hypnotherapiesessies heb je de volgende opties:

- op een mooie locatie vlak bij het centrum van Amersfoort
- bij je thuis
- online

Zowel live als online hebben zich effectief bewezen. Kies dus zelf wat je voorkeur heeft!

Eenmalig consult
€ 195
  • 1 hypnotherapiesessie
Maak een afspraak
Pakket van 3 consulten
€ 550
  • 3 x hypnotherapiesessie
Maak een afspraak

Wat is Hypnose?

Hypnose is een natuurlijke staat van ontspanning en focus die je in het dagelijks leven al duizenden keren hebt ervaren.

Bijvoorbeeld wanneer je helemaal opgaat in een spannend boek of spannende film. Of wanneer je diep in gedachten tijden het autorijden ineens beseft dat je al een stuk verder bent.

Dit zijn allemaal vormen van spontane hypnose.

Wat is het resultaat na een traject hypnotherapie bij Trauma en PTSS?

Na de hypnotherapie en de hypnose heeft er een verwerkingsproces bij je plaatsgevonden. Het trauma heeft zijn lading verloren waardoor jij de rust en ruimte ervaart om het nog verder te verwerken. Het trauma speelt geen rol meer in je dagelijks leven.

Jouw traumasymptomen verdwijnen waardoor je weer in staat bent om verbinding met jezelf en anderen aan te gaan. Dit geeft een groot gevoel van rust en vrijheid.

Ervaringen hypnotherapie bij PTSS en Trauma

Hele fijne ervaring gehad bij Theo. Ik kwam met iets waar ik vanuit oude patronen tegen aan liep en hij is daar heel mooi mee aan de slag gegaan. Ik voel me beter heb veel meer rust in het vinden en ervaren van een balans rondom wat vroeger een probleem was. Zeker aan te raden om bij Theo een sessie te boeken worth it
Jennifer Wijngaard
Theo is een toegankelijke rustige hypnotherapeut die met veel passie voor z’n vak mij heeft geholpen om dingen op onbewust diep niveau naar boven te trekken en aan te pakken. Hoewel ik wat sceptisch was, wist Theo hier goed mee om te gaan, stelde hij mij op mijn gemak en heb ik versteld gestaan van het hypnose effect. Een diepe ‘slaap’ en toch ben je er nog bij. Het effect van de behandeling werkt nog een tijd door en heeft mij in het alledaagse leven wat meer ruimte gegeven.
Hilde Bakker

Hoe effectief is Hypnose?
Hypnotherapie Amersfoort

 

Hypnose

93% succes na 6 sessies

Cognitieve gedragstherapie

72% succes na 22 sessies

Psychoanalyse

38% succes na 600 sessies

Hypnotherapie bij PTSS e Trauma Amersfoort-Utrecht-Achterveld-Zeist-Hilversum

Theo van Kalleveen

Mijn naam is Theo van Kalleveen en al vanaf jongs af aan ben ik geïnteresseerd in mensen. Ik geniet ervan nieuwe mensen te leren kennen en om te verbinden. Dit was één van de redenen achter mijn wereldfietsreis en is één van de redenen waarom ik mijn hypnotherapie praktijk gestart ben.

Ik wil graag een bijdrage leveren in het welbevinden van anderen zodat zij de wereld en het leven als nog prettiger ervaren. Door eigen ervaring weet ik dat hypnotherapie hier een groot verschil in kan maken. Hypnotherapie is lekker to-the-point en praktisch. Daar hou ik van; snelle resultaten. Tijdens de sessies hypnotherapie maak ik graag gebruik van mijn gevoel voor humor. Want je weet; wanneer je kunt lachen om je probleem, is het eigenlijk geen probleem meer.

Mijn opleidingen heb ik gevolgd bij Hypnose Instituut Nederland (de grootste opleider van hypnotherapeuten in Europa). Verder ben aangesloten bij bestetherapeut.nl en werk ik samen met Yogastudio Bindi in Amersfoort.