Hypnotherapie bij depressie

Je voelt je somber en lusteloos. Het is alsof er zich tussen jou en de wereld een grauwe sluier bevindt die al je ervaringen kleurt. Een grauwe sluier die als een zware deken op je schouders rust en maakt dat jij nergens meer van kunt genieten.

Is dit herkenbaar voor jou?

-  Je voelt je al lange tijd erg somber, verdrietig, leeg en hulpeloos.
- Al je ervaringen zijn “vlak”.
- Je voelt je snel overweldigd en in paniek.
- Je ervaart minder eetlust en bent al veel gewicht verloren, of.
- Je eet juist meer en bent aanzienlijk aangekomen.
- Je hebt moeite om in te slapen en door te slapen.
- Je hebt morbide gedachten.

Jouw dagen rijgen zich als een grijze brij aan elkaar. De ene dag gaat ongemerkt over in de andere. Je ervaart het leven als een sleur en een last. Je kan en wil niet eens meer aan de toekomst denken. Daaraan denkend zie je een lange donkere tunnel zonder licht aan het einde. Mensen om je heen bedoelen het goed, maar echt begrijpen doen ze je niet. Daarom voel jij je geïsoleerd en eenzaam. Dit versterkt je depressie alleen maar meer.

Jij weet inmiddels dat jij jezelf hier uit zal moeten halen. Een ander kan het niet doen voor je.

Je bent wanhopig op zoek naar een oplossing en staat open voor iets nieuws. Je weet dat het de hoogste tijd is om jouw depressie als een ongenode gast de deur uit te schoppen. Het is tijd voor hypnotherapie.

 

Hypnotherapie depressie:

Hoe het werkt!

Ook een depressie is iets dat zich tussen je oren afspeelt. En, het klinkt misschien vreemd, maar ook een depressie wordt gemotiveerd door een positieve intentie. Eigenlijk is ook een depressie dus een soort overlevingsstrategie. Vaak is het een oude strategie die je vroeger iets opleverde, maar nu alleen nog maar voor vervelende problemen zorgt.

Een depressie is dus eigenlijk aangeleerd gedrag. Gedrag is iets dat je doet. Dus je zou kunnen zeggen dat je niet per se depressief bent, maar eigenlijk depressief doet. En wanneer je iets doet, kun je het ook niet doen. Of zelfs helemaal iets anders doen.

In een sessie hypnotherapie tegen depressie gaan we op zoek naar het moment waarop dit gedrag is ontstaan. Door het hier op te lossen, is het voor jou niet langer nodig om depressief te doen. Je hebt nu namelijk een andere strategie met een andere uitkomst tot je beschikking.

In hypnose maken we contact met plezierige momenten die jij in het verleden ervaren hebt. Omdat je in hypnose bent zal je deze weer helemaal doorleven alsof het nu gebeurt. Hierdoor ervaar je weer helemaal de plezierige gevoelens van toen. Je voelt je simpelweg fantastisch.

Wat kost een sessie hypnotherapie depressie?

Voor de hypnotherapiesessies heb je de volgende opties:

- op een mooie locatie vlak bij het centrum van Amersfoort
- bij je thuis
- online

Zowel live als online hebben zich effectief bewezen. Kies dus zelf wat je voorkeur heeft!

Eenmalig consult
€ 195
  • 1 hypnotherapiesessie
Maak een afspraak
Pakket van 3 consulten
€ 550
  • 3 x hypnotherapiesessie
Maak een afspraak

Wat is Hypnose?

Hypnose is een natuurlijke staat van ontspanning en focus die je in het dagelijks leven al duizenden keren hebt ervaren.

Bijvoorbeeld wanneer je helemaal opgaat in een spannend boek of spannende film. Of wanneer je diep in gedachten tijden het autorijden ineens beseft dat je al een stuk verder bent.

Dit zijn allemaal vormen van spontane hypnose.

Wat is het resultaat na een traject hypnotherapie bij depressie?

Na de hypnotherapie en de hypnose zal jij opluchting ervaren. Er is een enorme last van je schouders gevallen. Het feit dat jij je sinds lange tijd weer goed hebt gevoeld, geeft jou de moed, het vertrouwen en de wetenschap dat jij je depressie achter je kan laten. Dit geeft energie. En zo is de weg naar boven weer gevonden. Van de oude neerwaartse spiraal ben jij nu terechtgekomen in de opgaande spiraal. De spiraal die maakt dat jij je weer goed, geliefd, waardevol en vrolijk zal voelen.

Ervaringen

Hele fijne ervaring gehad bij Theo. Ik kwam met iets waar ik vanuit oude patronen tegen aan liep en hij is daar heel mooi mee aan de slag gegaan. Ik voel me beter heb veel meer rust in het vinden en ervaren van een balans rondom wat vroeger een probleem was. Zeker aan te raden om bij Theo een sessie te boeken worth it
Jennifer Wijngaard
Theo is een toegankelijke rustige hypnotherapeut die met veel passie voor z’n vak mij heeft geholpen om dingen op onbewust diep niveau naar boven te trekken en aan te pakken. Hoewel ik wat sceptisch was, wist Theo hier goed mee om te gaan, stelde hij mij op mijn gemak en heb ik versteld gestaan van het hypnose effect. Een diepe ‘slaap’ en toch ben je er nog bij. Het effect van de behandeling werkt nog een tijd door en heeft mij in het alledaagse leven wat meer ruimte gegeven.
Hilde Bakker

Hoe effectief is Hypnose?
Hypnotherapie Amersfoort

 

Hypnose

93% succes na 6 sessies

Cognitieve gedragstherapie

72% succes na 22 sessies

Psychoanalyse

38% succes na 600 sessies

Allergieen hypnotherapie Amersfoort Utrecht Achterveld Zeist Hilversum

Theo van Kalleveen

Mijn naam is Theo van Kalleveen en al vanaf jongs af aan ben ik geïnteresseerd in mensen. Ik geniet ervan nieuwe mensen te leren kennen en om te verbinden. Dit was één van de redenen achter mijn wereldfietsreis en is één van de redenen waarom ik mijn hypnotherapie praktijk gestart ben.

Ik wil graag een bijdrage leveren in het welbevinden van anderen zodat zij de wereld en het leven als nog prettiger ervaren. Door eigen ervaring weet ik dat hypnotherapie hier een groot verschil in kan maken. Hypnotherapie is lekker to-the-point en praktisch. Daar hou ik van; snelle resultaten. Tijdens de sessies hypnotherapie maak ik graag gebruik van mijn gevoel voor humor. Want je weet; wanneer je kunt lachen om je probleem, is het eigenlijk geen probleem meer.

Mijn opleidingen heb ik gevolgd bij Hypnose Instituut Nederland (de grootste opleider van hypnotherapeuten in Europa). Verder ben aangesloten bij bestetherapeut.nl en werk ik samen met Yogastudio Bindi in Amersfoort.