F.A.Q.

Nee, het is heel natuurlijk fenomeen. Je behoudt gewoon de controle, er kan niets gebeuren wat jij niet toestaat. Een hypnotiseur kan alleen veranderen wat jíj wil dat verandert.
Nee, als jij het niet wilt, dan is dat onmogelijk.
Nee, je blijft altijd zelf de controle houden. Ook tijdens de hypnose zal je niets doen wat je echt niet wilt. Dit is één van de grootste misvattingen wat betreft hypnose.
Iedereen komt uit hypnose, dat je in hypnose kan blijven is ook een misvatting. De hypnotiseur haalt je uit hypnose en zelf kun je het ook stoppen wanneer je dat wilt.
Iedereen is te hypnotiseren. Hiervoor hoef je je alleen maar te concentreren, de instructies op te volgen en je voorstellingsvermogen te gebruiken. Uiteindelijk doe je het zelf en is de hypnotherapeut de facilitator.
Nee, het is mogelijk via een regressie naar het verleden te gaan, maar dat is niet noodzakelijk. Er zijn veel andere technieken die je zullen helpen zonder dat je op zoek hoeft te gaan naar waar of wanneer het probleem is ontstaan.
Tijdens de hypnose ben je er gewoon bewust bij en zal je niets vergeten, sterker nog: het is vaak handig om het proces te onthouden.
Ik kijk niet echt op de klok, omdat een sessie duurt zolang dat nodig is. Maar gemiddeld duurt een sessie 2 uur.
Ja, dat kan. Met hypnose is het niet nodig om de achtergronden van een probleem te weten of een pijnlijke kwestie op te rakelen. Je vertelt waar je last van hebt en wat je wensen zijn. Vervolgens gaan we in het onderbewustzijn de gewenste veranderingen tot stand brengen.
Vanaf het moment dat je probleem is verdwenen, is het ook voorgoed verdwenen.
Na de sessie en na het eventueel drinken van een glaasje water is je lichaam ontspannen en je brein weer helder en fris.

Ervaringen

Hele fijne ervaring gehad bij Theo. Ik kwam met iets waar ik vanuit oude patronen tegen aan liep en hij is daar heel mooi mee aan de slag gegaan. Ik voel me beter heb veel meer rust in het vinden en ervaren van een balans rondom wat vroeger een probleem was. Zeker aan te raden om bij Theo een sessie te boeken worth it
Jennifer Wijngaard
Theo is een toegankelijke rustige hypnotherapeut die met veel passie voor z’n vak mij heeft geholpen om dingen op onbewust diep niveau naar boven te trekken en aan te pakken. Hoewel ik wat sceptisch was, wist Theo hier goed mee om te gaan, stelde hij mij op mijn gemak en heb ik versteld gestaan van het hypnose effect. Een diepe ‘slaap’ en toch ben je er nog bij. Het effect van de behandeling werkt nog een tijd door en heeft mij in het alledaagse leven wat meer ruimte gegeven.
Hilde Bakker

Hoe effectief is Hypnose?
Hypnotherapie Amersfoort

 

Hypnose

93% succes na 6 sessies

Cognitieve gedragstherapie

72% succes na 22 sessies

Psychoanalyse

38% succes na 600 sessies

Hypnose bij lichamelijke klachten Van Kalleveen Hypnotherapie Amersfoort

Theo van Kalleveen

Mijn naam is Theo van Kalleveen en al vanaf jongs af aan ben ik geïnteresseerd in mensen. Ik geniet ervan nieuwe mensen te leren kennen en om te verbinden. Dit was één van de redenen achter mijn wereldfietsreis en is één van de redenen waarom ik mijn hypnotherapie praktijk gestart ben.

Ik wil graag een bijdrage leveren in het welbevinden van anderen zodat zij de wereld en het leven als nog prettiger ervaren. Door eigen ervaring weet ik dat hypnotherapie hier een groot verschil in kan maken. Hypnotherapie is lekker to-the-point en praktisch. Daar hou ik van; snelle resultaten. Tijdens de sessies hypnotherapie maak ik graag gebruik van mijn gevoel voor humor. Want je weet; wanneer je kunt lachen om je probleem, is het eigenlijk geen probleem meer.

Mijn opleidingen heb ik gevolgd bij Hypnose Instituut Nederland (de grootste opleider van hypnotherapeuten in Europa). Verder ben aangesloten bij bestetherapeut.nl en werk ik samen met Yogastudio Bindi in Amersfoort.